Saniteettitilojen suunnittelu Parempaa kylpyhuonesuunnittelua
Hyvä kylpyhuonesuunnittelu on erittäin tärkeää
Ihminen viettää elämästään keskimäärin noin 850 päivää kylpyhuoneessa, mikä vastaa yli kahta vuotta elämästämme. Käymme suihkussa noin 30 000 kertaa ja vietämme yli 300 päivää wc-istuimella istuen. Nämä luvut osoittavat selkeästi, että kylpyhuone on paljon merkityksellisempi tila kuin uskommekaan.
Jotta voidaan varmistaa, että kylpyhuone täyttää kaikki yksilölliset tarpeet, hyvä kylpyhuonesuunnittelu, joka ottaa huomioon käyttäjän henkilökohtaiset vaatimukset, on ratkaisevan tärkeää.
Siksi Geberit tukee ammattilaisia täydellisen kylpyhuoneen suunnittelussa asiakkaiden odotusten mukaisesti ja projektien käytännön toteutuksessa. Onnistunut projekti riippuu tehokkaasta saniteettitilojen suunnittelusta yhteisymmärryksessä loppuasiakkaan kanssa.
Luotettava kumppani saniteettitilojen suunnittelussa
Kun valitset Geberitin, voit aina luottaa kokeneeseen kumppaniin, jolla on laaja asiantuntemus.
Käytettävissäsi on laaja tukipalvelumme, johon kuuluu tuoteratkaisuja, asiakaskoulutusta, asiantuntijaseminaareja ja -foorumeita sekä kaiken lisäksi suoran paikallinen yhteyshenkilö.
Saniteettitilojen optimaalinen suunnittelu Vinkkejä kylpyhuoneen suunnitteluun
- Hyvin toteutettu kylpyhuonesuunnittelu aloitetaan heti tilaan astuttaessa. Kiinnitä huomio yleisnäkymään.
- Kylpyhuoneen pesupaikka on yleensä sijoitettu kylpyhuoneen keskelle. Sen käytön pitää olla helppoa ja sijaita lähellä sisäänkäyntiä.
- Yksityisyyden tunteen varmistamiseksi wc-istuimen ei tule näkyä suoraan ovelta. Ihannetilanteessa se sijoitetaan (puolikorkean) asennusseinän taakse tai erilliseen syvennykseen.
- Suihkut ovat yleensä suositumpia kuin kylpyammeet. Siksi sitä varten kannattaa varata enemmän tilaa jo suunnitteluvaiheessa.
- Näkymän, joka käyttäjälle avautuu kylpyammeesta, pitäisi lisätä tilan rentouttavaa tunnelmaa. Siksi onkin suositeltavaa, että kylpyammeessa istutaan kasvot ikkunaan päin ennemmin kuin wc-istuimen suuntaan.
- On käytännöllistä sijoittaa pesuallas oven lähelle nopeaa käsien pesua tai kampauksen kohentamista varten.
- Kannattaa myös huomioida peilin sijoittaminen sisääntuloon niin saadaan huone näyttämään suuremmalta ja avoimemmalta.
Kylpyhuoneen pohjapiirros Huomioi liikkumis- ja läpikulkualueet
Toimivan kylpyhuonesuunnitelman kannalta on myös tärkeää noudattaa tiettyjä vähimmäisetäisyyksiä ja -mittoja parhaan mahdollisen käyttömukavuuden varmistamiseksi. Se on ainoa tapa varmistaa, että pesualtaan ja wc-istuimen käyttö on mukavaa ja sujuvaa. Kylpyhuonekalusteiden vaatiman tilan lisäksi kylpyhuoneeseen on aina varattava riittävän kokoiset liikkumis- ja läpikulkualueet.
Liikkumisalue: Jokaisen kylpyhuonekalusteen eteen on varattava vähimmäismittojen mukainen määrä vapaata tilaa. Liikkumisalueet voivat ulottua samalle alueelle vain silloin, jos kyseisten kalusteiden samanaikainen käyttö ei ole todennäköistä. Paikallisesti sovellettavia standardeja on myös noudatettava suositeltujen vähimmäismittojen osalta.
Läpikulkualue: Jotta esteetön kulku olisi mahdollista silloin, kun kylpyhuoneen kalusteita käytetään samanaikaisesti, on liikkumisalueen lisäksi varattava läpikulkualue.
Digitaaliset suunnittelutyökalut ammattilaisille
Myös suunnittelijoille, asentajille ja arkkitehdeille on tarjolla monia hyödyllisiä suunnittelutyökaluja:
Asennusjärjestelmät Kylpyhuonesuunnittelun perusasiat
Asennusjärjestelmät ovat yleisesti hyväksytty standardi ja ne muodostavat perustan kylpyhuoneiden ja saniteettitilojen suunnittelulle, laitteistolle ja kalustukselle. Ne koostuvat kehysrakenteesta ja siihen liittyvistä asennuselementeistä, joita täydentävät syöttö- ja viemäriputket. Asennusjärjestelmät voidaan jakaa kolmeen alueeseen:
1. Tekniikkaseinä: Tämä asennusjärjestelmä asennetaan väliseinän eteen. Asennuselementit on integroitu asennusseinään, johon syöttö- ja viemäriputket asennetaan. Asennusseinät voidaan rakentaa massiivirakenteisena tai kevytrakenteisena. Niiden korkeus voi olla puolikorkea, huonekorkea tai näiden kahden yhdistelmä. Välipohjan läpi kulkevien putkien kuilu voidaan myös integroida osaksi tekniikkaseinää. Sopivia järjestelmiä ovat :Geberit Duofix ja Geberit GIS
2. Asennus väliseinään: Asennuselementit ja putkistot asennetaan väliseinän sisään. Seinän sisään tehtävät asennukset toteutetaan pääasiassa kevytrakenteisina tilavaatimusten vuoksi.
Sopivia asennusjärjestelmiä ovat: Geberit Duofix ja Geberit GIS
3. Vapaasti seisovat asennusseinät: Näitä käytetään pääasiassa tilavien kylpyhuoneiden tilasuunnittelun tarpeisiin. Niitä voidaan käyttää yksinomaan kuivarakennuksessa asianmukaisten kevytrakennejärjestelmien kanssa, kuten Geberit GIS. Kun kyseessä on vapaasti seisova seinä, syöttö- ja viemäriputket johdetaan lattian läpi tai alla olevaan lattiaan.
Onko sinulla kysyttävää?
Ota yhteyttä